Leírás
Süngomba – Hericium erinaceus gomba csíra fa anyagra, oltóanyag !
Termék mennyiség: 6db oltótipli
Hús: fehéres, fiatalon puha, kissé rostos, később szívós.
Szaga és íze nem jellemző.
Rönkös termesztésnél minden esetben keményfára van szükség, melyet rövid rönkökre kell vágni.
A rönköt be kell áztatni, ezt követően árnyékos szélvédett helyre helyezni.
Fontos ne száradjanak ki a rönkök ezért időnként érdemes meglocsolni,ha nem tudunk neki nyirkos közeget biztosítani.
Az oltott rönköket állítva a földbe célszerű 15cm-t leásni, így biztosított a folyamatos nedvességgel való ellátás!
Az átszövetési idő 2–3 hónap.
Az első termőtestek legkorábban a beoltást követő 6 hónap múlva jelennek meg.
Az így beoltott rönkök 4–5 évig is teremnek.
Ellentétben a legtöbb tövises gombával a süngomba ehető.
Az elkészítése: mosás nélkül (különben teleszívná magát vízzel) kockára vágják, és vajban, vagy olajban megsütik. Ha szeletekre vágják, be lehet panírozni és úgy kirántani, vegetáriánus rántott „húsnak”.
Az állaga hasonlít a tengeri gyümölcsökéhez.
A hagyományos kínai orvoslás a majomfej gombának gyógyító hatást tulajdonít a következő problémák esetén: gyomor– és bélpanaszok, légzésszervi megbetegedések, idegi megbetegedések, mint az Alzheimer vagy a Parkinson kór, magas koleszterinszint, rák és meggyengült immunrendszer.
Néhány neki tulajdonított hatás időközben tudományosan is bizonyítást nyert.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.